Änglanallar

Gosiga julgransprydnader

Du behöver:

  • Små gosedjur (jag köpte söta nyckelringar med olika djur från Bukowski)
  • Änglavingar
  • Sytråd

Nallen
Om du som jag har köpt söta nallar på nyckelringar så måste du börja med att ta bort själva nyckelringen, men spara öglan den sitter i, den är perfekt för snöret att hänga ängeln i sen. Ta också av nallarna eventuella kläder (om du inte tycker dom har kläder som passar en ängel förstås).

Vingarna
Håll vingarna mot ryggen på nallen för att se vart de passar bäst. Vingarna fäster du med sytråd, som träs mittemellan de två vingarna och sen in i ryggen på nallen.

De vingar jag köpte var ganska kraftiga och det gjorde det lite trixigt att få vingarna på plats. Jag var tvungen att trä tråden genom vingen och sen nallen flera varv, innan jag kunde dra åt tråden, och då lyckades allt gärna trassla till sig. Så mjuka vingar är att rekommendera, annars kanske du istället ska överväga att limma dit dem.

Tips 1 – Vingarna
Jag köpte färdiga vingar som jag hittade i en presentbutik, det finns också i vissa hobbybutiker. Om du inte vill köpa vingar, eller inte hittar några du tycker om så kan du göra egna.

Filtvingar
Rita ett vingpar på papper och klipp ut. Testa pappersvingarna på nallen och om de verkar passa ritar du av dem och klipper du ut ur ett vitt filtark. Dekorera gärna med lite guld- eller silverglitterfärg.

Tyllvingar
Ta en bit vit tyll, till mina änglar skulle jag nog tagit ca 10×15 cm. Knyt en tråd runt tyllen ungefär på mitten av längden, så det blir två delar. Om du vill ha lite fylligare vingar så kan du ta två lager tyll, varför inte ett i vitt och ett i gyllengult?

Tips 2 – Nallen
Det finns massor av andra små djur man kan göra om till änglar. Varför inte de små, billiga figurerna man kan köpa på IKEA? Eller en nyckelring med ett Lambi-lamm som du fått för att du samlat koder från toalettpapper?

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2010 Busungar.com / Linda Hedvall Busungar.com körs på WordPress .